Hyödyllisiä linkkejä

Laskurilla työnantajan kulut selville
Mitä maksaa työntekijän palkkaaminen? Palkka.fi -palvelussa voi laskea työnantajakulut laskurilla.

Yrittäjäyhdistyksen jäsen - muista hyödyntää tarjolla oleva apu!
Suomen Yrittäjät tarjoaa jäsenilleen apua, tukea ja neuvontaa yrittäjänä ja työnantajana toimimiseen. Yrittäjän ABC on kattava tietopaketti, jossa on laajasti tietoa muun muassa työntekijän palkkaamiseen liittyviin asioihin - sopimuksiin, työaikoihin, työehtosopimuksiin, työnantajamaksuihin ja irtisanomisiin. Lisäksi jäsenistöllä on käytössään neuvontapalvelu, josta saa puhelimitse apua pulmatilanteisiin. Yrittäjän ABC ja neuvontapalvelut löytyvät Suomen Yrittäjien nettisivuilta.

Vastauksia työsuojelukysymyksiin
Työsuojeluasioihin on myös apua tarjolla ihan kaikille. Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta voi pyytää neuvoja ja ohjeita työn terveyteen ja turvallisuuteen, työsuhteen ehtoihin, työhyvinvointiasioihin liittyvissä asioissa sekä rakennusalan työpaikkojen pulmatilanteissa. Katso lisää työsuojelun sivuilta.

Palvelu palkanmaksuun ja kotitalousvähennysten tekemiseen
Palkanmaksuun ja laskuttamiseen on olemassa useita erilaisia palveluntarjoajia. Yksi vaihtoehto on Palkka.fi-palvelu, joka on ilmainen palvelu sellaisille yrityksille ja kotitalouksille, jotka maksavat palkkaa. Palvelu laskee palkan sivukuluineen, muodostaa maksutiedot, hoitaa arkistoinnin ja ilmoitukset. Samasta osoitteesta voi hakea myös kotitalousvähennystä.