Unelmaduuni-kilpailun 2018 voittajat on valittu

Tämän kesän unelmaduuneissa sometetaan, liikutetaan lapsia ja pidetään lapsiparkkia.

Unelmaduuni-kilpailuun tuli 22 ehdotusta, joiden joukosta raati valitsi voittajiksi Suvi Lehtorannan, Eveliina Simolan ja Katarina Ketolan unelmaduunit. Voittajat pääsevät töihin itse keksimiinsä unelmaduuneihin tänä kesänä. Kaksi työpaikoista on Kouvolan kaupungin alaisuudessa ja yksi Kymen Seudun Osuuskaupalla. Työnantajat sopivat voittajien kanssa henkilökohtaisesti työn ajankohdasta ja muista yksityiskohdista kevään aikana.

Raatiin kuuluivat Kouvolan kaupungin työnetsijä Mari Rouvari ja työvoimasuunnittelija Juha Mäkelä sekä Kymen Seudun Osuuskaupan rekrytointiasiantuntija Mirva Puranen. Kilpailun järjestivät yhteistyössä Rekrystä toimeen -hanke, Kouvolan kaupunki ja Kymen Seudun Osuuskauppa. Unelmaduuni-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna.

Menovinkkejä sosiaalisesta mediasta

Suvi Lehtoranta pääsee unelmaduuniinsa Kouvolan kaupungille. Hänen unelmaduunissaan luodaan sosiaaliseen mediaan tili, jossa kerrotaan millaista ajanvietettä Kouvola tarjoaa.

”Tarkoituksena on siis luoda snapchat/instagram-käyttäjä, jossa kerrottaisiin videoiden sekä kuvien muodossa mitä tekemistä Kouvola tarjoaa ihmisille. Tekemisellä tarkoitan erilaisia palveluja, yrityksiä, tapahtumia ja paikkoja, jotka löytyvät Kouvolan alueelta.”

Lehtoranta kertoo, että hänellä on itselläänkin tapana etsiä netistä ideoita päivän ratoksi. Hän uskoo, että kesällä on helpompi keksiä tekemistä, jos on keino löytää erilaisia vaihtoehtoja kätevästi yhdestä paikasta.

Raadin mielestä Lehtorannan idea erottui joukosta edukseen. Ideaa pidettiin myös nykyaikaisena, kiinnostavana ja monipuolisesti hyödynnettävänä.

Lasten liikuntakerhossa pidetään hauskaa

Eveliina Simola työskentelee ensi kesänä Kouvolan kaupungilla unelmaduunissaan lasten liikuntakerhon ohjaajana. Simolan suunnitelmissa on erilaisia leikkejä ja pelejä, jotka eivät kuitenkaan ole liian kilpailuhenkisiä, jotta kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus kokea onnistumisen riemua.

”Tällainen Unelmaduuni tarvitaan, koska se lisäisi lapsien aktiivisuutta. -- Lapset pääsevät myös tutustumaan uusiin ihmisiin ja pitämään hauskaa yhdessä.”

Hän kertoo viihtyvänsä lasten seurassa ja pitävänsä yhtenä tulevaisuuden ammattivaihtoehtonaan liikunta-alaa. Simolalla on myös kokemusta pienten lasten kanssa toimimisesta, sillä hän on ollut kesätöissä päiväkodissa.

Raati ihastui unelmaduuniehdotukseen, sillä lasten liikkumisen tukemista pidettiin tärkeänä asiana. Kaupungilla on myös monia toimipisteitä, joissa tällaisen unelmaduunin voi toteuttaa.

Kampauksia ja kasvomaalauksia lasten riemuksi

Kymen Seudun Osuuskaupan unelmaduunipaikka menee Katarina Ketolalle, jolla on paljon ideoita lasten viihdyttämisestä esimerkiksi tapahtumissa, kaupan lapsiparkissa tai huvipuistossa. Ketola lupaa, että häneltä luonnistuvat niin kasvomaalaukset kuin kampauksienkin tekeminen. Ketola uskoo, että kaupan lapsiparkista on iloa perheen pienimmille, mutta myös vanhemmille.

”Vaikka lapsille onkin hyvä opettaa käyttäytymistä ruokakaupassa, on välillä helpompaa jättää lapsi lapsiparkkiin, jotta voi käydä rauhassa ostoksilla, tai saa vaikka edes pienen hetken sitä omaa aikaa.”

Hän kuvailee itseään lapsien kanssa hyvin toimeentulevaksi, iloiseksi, positiiviseksi ja vastuuntuntoiseksi, mikä näkyy hyvänä koulumenestyksenä.

Raati vakuuttui Ketolan perusteellisesta sekä monipuolisesta unelmaduunikuvauksesta ja perusteluista. Ketolan ideasta näkyy vastuullinen ajattelu, toisten huomioon ottaminen ja auttamishalu. Raadin mielestä ansiokasta oli myös se, että unelmaduuniehdotuksessa oli tunnistettu työn tarpeellisuus.

Lainaukset ovat otteita voittajien kilpailulomakkeilta.

Unelmaduuni-kilpailu

Jo toista kertaa Kouvolassa järjestettyyn Unelmaduuni-kilpailuun saivat osallistua vuosina 1998-2002 syntyneet kouvolalaiset nuoret. Kilpailuaika oli 1.2. - 28.2.2018. Sähköisen osallistumislomakkeen kautta tuli 22 ehdotusta, joista raati valitsi kolme voittajaa.

Unelmaduunin ideoijille annettiin kolme vinkkiä:

1. Räätälöi ideasi selkeästi Kouvolan kaupungille tai Kymen Seudun Osuuskaupalle.
2. Ole luova, ja yritä erottua eduksesi muista hakijoista.
3. Muista, että Unelmaduunin on kuitenkin oltava toteutettavissa, joten kaikkein lennokkaimmat ideat eivät välttämättä pärjää kilpailussa.

Työsuhteet ovat kuukauden mittaisia ja niiden ajoittuminen ja työaika sovitaan voittajien kanssa erikseen. Työstä maksettava palkka on sama kuin Kouvolan kaupungin kesätyöntekijöiden eli 880 euroa kuukaudessa.

Unelmaduuni-kilpailu toteutettiin Kouvolassa ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Unelmaduuni-ehdotuksia tuli tuolloin 37 kappaletta, joista valittiin kolme voittajaa kesätöihin itse keksimiinsä unelmaduuneihin Kouvolan kaupungille. Viime vuoden Unelmaduuneihin voi tutustua "Unelmaduuni 2017"-alasivulla.