Unelmaduuni 2017

Unelmaduuni-kilpailuun tuli 37 ehdotusta, joista palkittiin kolme parasta ideaa. Voittajiksi valittiin Oona Leinonen KSAO:sta ja Kouvolan Yhteislyseossa opiskelevat Kaija Kinnunen ja Elsa Peltonen. Voittajat saivat palkinnoksi kahden viikon työsuhteen unelmiensa kesätyössä Kouvolan kaupungilla. Tutustu tarkemmin kahteen unelmaduuniin täällä.

Ensimmäistä vuotta hiusalalla opiskelevan Oona Leinosen unelmaduunissa tehtiin kasvomaalauksia ja kampauksia, hiustenleikkuuta, parranajoa ja kynsien lakkausta kaupungin vanhainkodeissa, päiväkodeissa ja erilaisissa tapahtumissa. Leinosen mukaan Unelmaduunilla pystyy tuottamaan iloa ja hyvinvointia sekä hyvää mainosta Kouvolalle.

Jos kasvomaalauksia tekisi jossain tapahtumassa tai liikennepuistossa, joissa liikkuu myös turisteja, se jäisi varmaan yhtenä positiivisena asiana mieleen Kouvolasta, Leinonen kertoi hakemuksessaan.

Leinonen kertoi myös pitävänsä paljon tulevasta ammatistaan ja että hän on edennyt opinnoissaan hyvin. Unelmaduuni oli Leinosen ensimmäinen kesätyö.

Humans of Kouvola kertoo asukkaiden tarinoita

Kaija Kinnunen haastatteli Unelmaduunissaan Kouvolan kaduilla vastaan tulevia ihmisiä ja kirjoitti heidän tarinansa muiden luettavaksi.

Yhdysvalloissa toteutettu samankaltainen projekti Humans of New York on saanut valtavan suosion. Kouvolalaiset saisivat lukea, että täällä asuvillakin on upeita tarinoita kerrottavanaan. -- Haluan avartaa ihmisten katseet, jakaa iloa muille ja saada ihmiset ajattelemaan, Kinnunen kertoi hakemuksessaan.

Minua kiinnostaa kirjoittaminen, ja olen miettinyt ammattia kirjoittamisen parissa. Saisin toteuttaa minulla olevia taitoja, kuten kirjoittamista ja valokuvausta.

Nuorikoordinaattori haluaa kohdata ikäihmiset

Elsa Peltonen keksi itselleen ammattinimikkeen. Hän oli Kouvolan nuorikoordinaattori. Unelmaduunissaan hän pyrki kaventamaan kuilua vanhusten ja nuorten välillä tarjoamalla juttuseuraa ja etsimällä yhteistä maaperää eri näkökulmille.

– Joidenkin keskustelukavereiden kanssa voisimme kutoa yhdessä sukkia samalla, käydä lyhyellä sauvakävelyllä keskustan tuntumassa tai pelata yhdessä esimerkiksi Kimbleä, Peltonen kuvaili unelmiensa kesätyötä hakemuksessaan.

Hän kertoi olleensa jo syntymästään lähtien "isovanhempien tyttö", jolle ikä-ihmiset ovat sydäntä lähellä.

– Minulle on herännyt huoli siitä, että kaikille mummoille ja vaareille ei ole keskusteluseuraa niin paljoa tai lainkaan. Lisäksi monet iäkkäämmät ihmiset ovat kiinnostuneet nuorten ajatuksista ja kyseenalaistavat nuorten toimintamalleja siksi, että yhteyttä nuorten maailmaan ei ehkä ole lainkaan. Tämä aiheuttaa turhia ristiriitoja, eikä nosta positiivista imagoa kumpaankaan suuntaan.

Raati piti ideoita ilahduttavan kekseliäinä

Unelmaduuni-kilpailun raatiin kuuluivat Sanna Heimonen Kouvolan Ohjaamosta, Katja Niemi Kouvolan kaupungin työllistymisen edistämisen yksiköstä, Anita Kirkkopelto-Marttila Kaakkois-Suomen TE-toimistosta, Reijo Vaurula Kouvola Innovation Oy:stä ja Juha Mäkelä Kouvolan kaupungilta. Raati luonnehti kilpailuun lähetettyjä Unelmaduuneja ilahduttavan kekseliäiksi.

– Ihanaa huomata, että moni osaa markkinoida itseään, eli työhakemuksen kirjoittaminen on monella hallussa. Hakemuksista huokui innostusta ja aktiivisuutta.

– Voittajien ideat olivat yksinkertaisista palikoista rakennettuja kivoja ideoita, jotka oli suunniteltu loppuun asti ja perusteltu hyvin.

– Muille kilpailuun osallistujille haluamme sanoa, että nyt kun olette olleet aktiivisia tässä vaiheessa ja keksineet hienoja ideoita, tarjotkaa työideoitanne muille työnantajille.

Voittajat julkistettiin Duunitreffit-rekrytointitapahtumassa Kouvolan kaupungintalolla keskiviikkona 1.2.2017.
Katso kuvia Duunitreffeiltä.

Kouvolan kaupungin järjestämässä ja Duunista toimeen -hankkeen organisoimassa Unelmaduuni-kilpailussa kouvolalaiset vuosina 1997-2001 syntyneet nuoret saivat ideoida itselleen unelmiensa kesätyöpaikan. Kolme Unelmaduunia olivat osa Kouvolan kaupungin kesätöitä.