Unelmaduuni-kilpailun 2018 voittajat

Kesän 2018 unelmaduuneissa sometettiin, liikutettiin lapsia ja pidettiin lapsiparkkia.

Unelmaduuni-kilpailuun tuli 22 ehdotusta, joiden joukosta raati valitsi voittajiksi Suvi Lehtorannan, Eveliina Simolan ja Katarina Ketolan unelmaduunit. Voittajat pääsivät kesätöihin itse keksimiinsä unelmaduuneihin. Kaksi työpaikoista oli Kouvolan kaupungilla ja yksi Kymen Seudun Osuuskaupalla.

Raatiin kuuluivat Kouvolan kaupungin työnetsijä Mari Rouvari ja työvoimasuunnittelija Juha Mäkelä sekä Kymen Seudun Osuuskaupan rekrytointiasiantuntija Mirva Puranen. Kilpailun järjestivät yhteistyössä Rekrystä toimeen -hanke, Kouvolan kaupunki ja Kymen Seudun Osuuskauppa.

Menovinkkejä sosiaalisesta mediasta

Suvi Lehtoranta pääsi unelmaduuniinsa Kouvolan kaupungille. Hänen unelmaduunissaan kerrottiin sosiaalisessa mediassa millaista ajanvietettä Kouvola tarjoaa.

Tarkoituksena on siis luoda snapchat/instagram-käyttäjä, jossa kerrottaisiin videoiden sekä kuvien muodossa mitä tekemistä Kouvola tarjoaa ihmisille. Tekemisellä tarkoitan erilaisia palveluja, yrityksiä, tapahtumia ja paikkoja, jotka löytyvät Kouvolan alueelta, Lehtoranta kuvaili hakemuksessa ideaansa.

Lehtoranta kertoi myös, että hänellä on itselläänkin ollut tapana etsiä netistä ideoita päivän ratoksi. Hänen mukaansa kesällä on helpompi keksiä tekemistä, jos on keino löytää erilaisia vaihtoehtoja kätevästi yhdestä paikasta.

Raadin mielestä Lehtorannan idea erottui joukosta edukseen. Ideaa pidettiin nykyaikaisena, kiinnostavana ja monipuolisesti hyödynnettävänä.

Tutustu Lehtorannan unelmaduuniin tarkemmin täällä.

Lasten liikuntakerhossa pidetään hauskaa

Eveliina Simola työskenteli Kouvolan kaupungilla unelmaduunissaan lasten liikuntakerhon ohjaajana. Simolan suunnitelmissa oli erilaisia leikkejä ja pelejä, jotka eivät kuitenkaan olleet liian kilpailuhenkisiä, jotta kaikilla lapsilla oli mahdollisuus kokea onnistumisen riemua.

– Tällainen Unelmaduuni tarvitaan, koska se lisäisi lapsien aktiivisuutta. -- Lapset pääsevät myös tutustumaan uusiin ihmisiin ja pitämään hauskaa yhdessä, Simola kertoi hakemuksessaan.

Hän kertoi myös viihtyvänsä lasten seurassa ja pitävänsä yhtenä tulevaisuuden ammattivaihtoehtonaan liikunta-alaa. Simolalla oli myös kokemusta pienten lasten kanssa toimimisesta, sillä hän on ollut aiemmin kesätöissä päiväkodissa.

Raati ihastui unelmaduuniehdotukseen, sillä lasten liikkumisen tukemista pidettiin tärkeänä asiana. Kaupungilla oli myös monia toimipisteitä, joissa unelmaduunin voi toteuttaa.

Kampauksia ja kasvomaalauksia lasten riemuksi

Kymen Seudun Osuuskaupan unelmaduunipaikka meni Katarina Ketolalle, jolla oli paljon ideoita lasten viihdyttämisestä esimerkiksi tapahtumissa, kaupan lapsiparkissa tai huvipuistossa. Ketola lupasi hakemuksessaan, että häneltä luonnistuvat niin kasvomaalaukset kuin kampauksienkin tekeminen. Ketola kertoi uskovansa, että kaupan lapsiparkista olisi iloa perheen pienimmille, mutta myös vanhemmille.

Vaikka lapsille onkin hyvä opettaa käyttäytymistä ruokakaupassa, on välillä helpompaa jättää lapsi lapsiparkkiin, jotta voi käydä rauhassa ostoksilla, tai saa vaikka edes pienen hetken sitä omaa aikaa, Ketola perusteli näkemystään.

Hakemuksessaan hän kuvaili itseään lapsien kanssa hyvin toimeentulevaksi, iloiseksi, positiiviseksi ja vastuuntuntoiseksi, mikä on näkynyt myös hyvänä koulumenestyksenä.

Raati vakuuttui Ketolan perusteellisesta sekä monipuolisesta unelmaduunikuvauksesta ja perusteluista. Ketolan ideasta näkyi vastuullinen ajattelu, toisten huomioon ottaminen ja auttamishalu. Raadin mielestä ansiokasta oli myös se, että unelmaduuniehdotuksessa oli tunnistettu työn tarpeellisuus.

Unelmaduuni-kilpailu

Jo toista kertaa Kouvolassa järjestettyyn Unelmaduuni-kilpailuun saivat osallistua vuosina 1998-2002 syntyneet kouvolalaiset nuoret. Kilpailuaika oli 1.2. - 28.2.2018. Sähköisen osallistumislomakkeen kautta tuli 22 ehdotusta, joista raati valitsi kolme voittajaa. Yksi unelmaduuni toteutettiin Kymen Seudun Osuuskaupalla ja kaksi Kouvolan kaupungilla. Työstä maksettava palkka oli sama kuin Kouvolan kaupungin kesätyöntekijöiden eli 880 euroa kuukaudessa.

Unelmaduunin ideoijille annettiin kolme vinkkiä:

1. Räätälöi ideasi selkeästi Kouvolan kaupungille tai Kymen Seudun Osuuskaupalle.

2. Ole luova, ja yritä erottua eduksesi muista hakijoista.

3. Muista, että Unelmaduunin on kuitenkin oltava toteutettavissa, joten kaikkein lennokkaimmat ideat eivät välttämättä pärjää kilpailussa.

Unelmaduuni-kilpailu toteutettiin Kouvolassa ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Unelmaduuni-ehdotuksia tuli tuolloin 37 kappaletta, joista valittiin kolme voittajaa kesätöihin itse keksimiinsä unelmaduuneihin Kouvolan kaupungille.