Nuorille
Work Pilots -sovelluksessa palkka on aina 10 euroa per tunti (palkasta vähennetään tietenkin oman veroprosentin mukainen ennakonpidätys). Kaikki tehdyt duunit tallentuvat omaan profiiliin. Sovellus hoitaa paperityöt ja verot automaattisesti. Sovelluksen lataaminen ja käyttäminen on ilmaista. Work Pilots on tarkoitettu lyhytkestoisen ja keikkatyyppisen työn tekemiseen. Koska kyseessä ei ole työsuhde vaan työtilaus, se ei kerrytä eläkettä tai lomapäiviä.

Suositusikäraja sovelluksen käyttämiseen on 15 vuotta. Jo 14-vuotias voi käyttää palvelua ja luoda sinne profiilin. Sovellus sopii työkokemuksen kerryttämiseen erityisesti niille nuorille, joilla kokemusta ei ole kertynyt vielä lainkaan tai sitä on vain vähän.

Toimi näin:

1. Lataa Work Pilots -sovellus puhelimeesi (toimii iOS ja Android-käyttöliittymillä) TAI rekisteröidy palveluun tietokoneella Work Pilots -sivustolla.

2. Rekisteröityessä laita tarvittavat tiedot – muun muassa tilinumero, osoite, toimintasäde jolla haluat keikkoja tehdä ja veroprosentti. Kannattaa valita kaikki mahdolliset työt kiinnostuksen kohteiksi! Muista asiallinen kuva, kuvaus itsestäsi (esimerkiksi ikä ja koulutus) ja osaamisestasi, puhelinnumero ja sähköposti. Työnantaja ei välttämättä valitse tekijää, jonka kuvaus, kuva ja yhteystiedot puuttuvat profiilista!

3. Kun sovellus ilmoittaa avoimista keikoista, hae niitä tehtäviä, jotka kiinnostavat. Profiilisi näkevät vain ne työn teettäjät, joiden töitä haet. Ei kukaan muu.

4. Kun sinut valitaan tekemään tehtävää, käy tekemässä keikka ja anna sen jälkeen sovelluksessa palaute työn teettäjälle hymynaamoin. Varmista, että myös työn teettäjä hyväksyy tehtäväsi ja antaa sinulle palautteen. Tarvittaessa voit muistuttaa häntä asiasta. Kun tehtävä on hyväksytty,  odottele rauhassa, koska palkka tupsahtaa tilille (kahdessa viikossa). Keikkaa hakeneet nuoret saavat sähköpostin: valitulle ilmoitetaan että hänet on valittu ja muut saavat ilmoituksen, ettei heitä tällä kertaa valittu tehtävään.

Lisäohjeita löytyy myös:  https://workpilots.zendesk.com/hc/fi

WorkPilotsiin voi tehdä myös CV:n. Lue lisää täältä.

Katso myös kouvolalaisten nuorten, Onnin ja Venlan, kokemukset Work Pilots -sovelluksesta.

Tutustu myös Work Pilotsin omiin verkkosivuihin.