Yhdistyksille

Kouvolan kaupunki ja Kouvolan Lakritsi sponsoroivat Work Pilotsin pilottivaiheessa kesällä 2016 yhteensä 200 tuntia keikkatyötä Work Pilots -sovelluksella. Kokeilussa oli mukana kymmenen yhdistystä, jotka teettivät keikkoja nuorilla. Vuonna 2017 Kouvolan kaupunki sponsoroi vielä 1 000 tuntia keikkaa kouvolalaisille yhdistyksille. Yhdistykset saivat hakea tunteja tammi-toukokuussa 2017. Tunteja jaettiin yli 40 yhdistykselle ja niiden avulla moni kouvolalainen nuori sai ensimmäisiä työkokemuksia.

Sponsoroitujen tuntien avulla nuoria on päässyt muun muassa kioskitöihin KPL:n otteluihin, lapsia ohjaamaan Kettumäen kansanpuiston tapahtumiin ja Jaalan MLL:n kerhoihin, avustajaksi erilaisiin tapahtumiin, ralleihin pesemään autoja ja useammalle eri yhdistykselle tekemään videoita ja valokuvaamaan. Koska tunnit ovat olleet sponsoroituja, yhdistysten on toivottu jakavan keikkoja ennen kaikkea ensikertalaisille. Moni nuori onkin kerryttänyt ensimmäiset työkokemuksensa nimenomaan Work Pilotsin avulla.

Duunista toimeen -hanke on luvannut jatkossakin koordinoida tunteja yhdistyksille, jos esimerkiksi yritykset haluavat sponsoroida tunteja yhdistysten käyttöön. Jos tunteja tulee lisää hakuun, jo mukana olleita yhdistyksiä tiedotetaan asiasta.

Katso videolta Kettumäen kansanpuisto -yhdistyksen puheenjohtaja Tanja Kukkolan mietteitä sovelluksesta.

Lisäohjeita löytyy myös:  https://workpilots.zendesk.com/hc/fi

Katso myös kouvolalaisten nuorten, Onnin ja Venlan, kokemukset Work Pilots -sovelluksesta.

Tutustu myös Work Pilotsin omiin verkkosivuihin.