WorkPilots

Mikä on Work Pilots?

Work Pilots on puhelinsovellus, jonka avulla työ löytää tekijänsä. Kuka tahansa voi ilmoittaa sovelluksen kautta keikkaluonteisen työn tai askareen, johon tarvitsee löytää sopiva työntekijä. Kuka tahansa voi myös käyttää sovellusta työn tekemiseen.

Sovellus sopii työkokemuksen kerryttämiseen erityisesti niille nuorille, joilla kokemusta ei ole kertynyt vielä lainkaan tai sit on kertynyt vain vähän. Suositusikäraja sovelluksen käyttämiseen on 15 vuotta mutta jo 14-vuotias voi rekisteröityä palveluun. Kouvolassa palveluun on rekisteröitynyt jo satoja nuoria, joista valtaosa on iältään alle 25-vuotiaita.

Sovelluksella on haluttu tehdä muutaman tunnin keikan teettäminen vaivattomaksi yrityksille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille. Sovellus toimii Android- ja iOS-puhelimilla ja sen lataaminen ja käyttäminen on ilmaista. Palveluun voi kirjautua myös nettiselaimella.

Kouvolan kaupunki ja Kouvolan Lakritsi sponsoroivat Work Pilotsin pilottivaiheessa kesällä 2016 yhteensä 200 tuntia keikkatyötä Work Pilots -sovelluksella. Kokeilussa oli mukana kymmenen yhdistystä, jotka teettivät keikkoja nuorilla. Vuonna 2017 Kouvolan kaupunki sponsoroi vielä 1 000 tuntia keikkaa kouvolalaisille yhdistyksille. Yhdistykset saivat hakea tunteja tammi-toukokuussa 2017. Tunteja jaettiin yli 40 yhdistykselle ja niiden avulla moni kouvolalainen nuori sai ensimmäisiä työkokemuksia.

Katso videolta Kettumäen kansanpuisto -yhdistyksen puheenjohtaja Tanja Kukkolan mietteitä sovelluksesta.
Katso myös kouvolalaisten nuorten, Onnin ja Venlan, kokemukset Work Pilots -sovelluksesta.

Tutustu myös Work Pilotsin omiin verkkosivuihin.
Work Pilots Facebookissa ja Instagramissa ja Twitterissä.